opc_loader

Lotusbloem Waxinehouder NUDE

Deze waxinelichthouder van Kinta is gemaakt van capiz. Afmetingen: diameter is 15 cm en hoogte is 6 cm. Waxinelichtje niet inbegrepen. Capiz is een platte, oesterachtige schelp, die in grote hoeveelheden voorkomt in de wateren rond de Filippijnse eilanden. De schelp is vrij rond en plat. In de Spaanse koloniale tijd werden ze door hun lichtdoorlatend karakter vooral gebruikt voor ramen in huizen. 

Productiemethode 1.
Voor het maken van lampen, mobiles en kandelaars worden de gewassen schelpen in de gewenste vorm gesneden en eventueel gekleurd, waarbij het transparante karakter behouden blijft. Vervolgens worden de vormen aan elkaar verbonden met nylondraad of door middel van soldering.
Productiemethode 2.
Bij het maken van sieraden, kerstdecoratie, fotolijsten en doosjes, worden de schelpen eerst geweekt, daarna om de juiste mal ‘gevouwen’, gedroogd en ter versteviging ingekwast met een niet-giftige hars. Eenmaal droog worden ze geverfd en in opvallende patronen gedecoreerd.

Producenten

Kinta werkt al jaren samen met verschillende capiz producenten op verschillende locaties (in Manila en Cebu). De producten in Cebu worden geproduceerd door familiebedrijven onder supervisie van onze plaatselijke coördinator. Zij hecht veel waarde aan het welzijn en de werkomstandigheden van de medewerkers. De productie in Manila wordt verzorgd door een oud familiebedrijf, met meer dan vijftig medewerkers, dat met een aantal kleinere coöperaties samenwerkt.

Onderhoud

Aanbevolen wordt om het capiz zo nodig – in het geval van gelamineerd capiz: kort – in een lauwwarm sopje af te wassen. Niet in de vaatwasser of magnetron doen. Voorkom krassen op het oppervlak door scherpe voorwerpen.

Veiligheid

Voor capiz kandelaars geldt het veiligheidsadvies voor het branden van kaarsen:

  • Houd een brandende kaars altijd in het zicht.
  • Brand een kaars niet in de buurt van iets wat vlam kan vatten.
  • Verzeker u ervan dat de kandelaar stabiel staat, op een hittebestendige ondergrond. Dit voorkomt schade aan uw ondergrond en voorkomt dat glas kan barsten of breken.
  • Brand een kaars niet geheel op. Doof de vlam voordat die te dicht bij de houder komt.
9,95

Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items