opc_loader

Doosjes van mulberrypapier

Set van 3 doosjes

De doosjes zijn van verschillende afmetingen en passen in elkaar. Een duurzaam geschenkdoosje van Oline Paperworks, maar ook zeker mooi om persoonlijke spulletjes in te bewaren. 

Afmeting grootste doosje: 10 x 10 x 5,5 cm
Afmeting middelste doosje: 8 x 8 x 4,5 cm
Afmeting kleinste doosje: 5,5 x 5,5 x 3,5 cm

Mulberrypapier

In het noorden van Thailand groeit een bijzondere boom: de Mulberry (moerbeiboom). Het bijzondere is dat de bast van de boom na het regenseizoen eenvoudig afgepeld kan worden waarna die direct weer aangroeit. Deze eigenschap werd honderden jaren geleden ontdekt door de Karen-stam die in het uiterste noorden van Thailand woont.

De bladeren van de Mulberry zijn voedsel voor de zijderupsen en de bast is de basis voor het Mulberrypapier. De boom groeit in de vrije natuur, maar wordt ook aangeplant voor de productie van dit mooie papier.

Productie

De afgepelde bast wordt in grote ketels gekookt en fijngemaakt. De papierpulpmassa wordt opgelost in water, met de hand gelijkmatig op grote schepramen geschept en er worden bijvoorbeeld bloemblaadjes of gedroogde bladeren aan toegevoegd. Nu worden de schepramen in de zon te drogen gezet. Als de vellen droog zijn, worden ze van de rasters gehaald, gladgestreken en gecontroleerd. Het papier is klaar om geverfd of bedrukt (batik) te worden en eventueel verwerkt tot producten.

In het noorden van Thailand zijn veel kleine ateliers waar het papier gemaakt wordt. De producten worden met de hand gemaakt en zijn er een belangrijke bron van werkgelegenheid.

Over Olino Paperworks

Olino Paperworks is sinds 1998 importeur en groothandel voor producten van natuurpapier uit o.a. Thailand, Nepal, Bhutan, Japan en India. Voor natuurpapier en onze producten wordt geen enkele boom gekapt*. Ons papier is milieuvriendelijk, zuurvrij en biologisch afbreekbaar. Verder is het prachtig van kleur en zeer geschikt om op te schrijven, te printen en te tekenen. Al onze producten zijn honderd procent handwerk en hebben dankzij het materiaal een luxe en bijzondere uitstraling.

6,49

Uitverkocht

Verzendmethode
Post NL (1 - 2 dagen):
2,50
Levertijd:
1 - 2 dagen

Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items