opc_loader

Dat wat ik ben

Dat wat ik ben

De laatste gesprekken met Shri Nisargadatta Maharaj

Redactie Jean Dunn

Hardcover | 158 pagina's.

Samenvatting

Alles is bewustzijn, en dat is wat we zijn, op dit moment. De vorm wordt geboren en gaat dood, maar wat was je voordat deze vorm ontstond? Dat is wat je werkelijk bent en wat Nisargadatta vaak ‘Ik Ben’ noemt. Hierin kun je je stabiliseren als je je bevrijdt van je gehechtheid aan allerlei concepten.

De kern van de leer van Nisargadatta Maharaj, een van de grootste advaita-leraren van het moderne India, is op een bepaalde manier makkelijk te bevatten.

Makkelijk als we bereid zijn om volslagen eerlijk te zijn tegenover onszelf en om de concepten van anderen op te merken waarmee we onze eigen gevangenis hebben opgebouwd. Maar het kan buitengewoon moeilijk zijn om op onderzoek te gaan omdat we erg gehecht zijn aan onze concepten. We willen ze niet opgeven. Alleen als het verlangen om te weten een brandend verlangen is, zetten we door.

Vanuit de hele wereld kwamen mensen naar Nisargadatta Maharaj voor begeleiding. Dit boek is een schriftelijke weergave van gesprekken die hij in 1980 en 1981 voerde, totdat hij op 8 september 1981 op 84-jarige leeftijd aan keelkanker overleed. Hij onderwees in die laatste periode alleen de hoogste waarheid en liet alle bijzaken weg.

23,95
Verzendmethode
Post NL:
2,50
Levertijd:
1 - 2 dagen

Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items
23,95